20:00

Stureby SK

Referat: Skogås-Trångsunds FF - Stureby SK

Revanschen på oss själva...

Sista matchen i våras så mötte vi Skogås/Trångsund hemma. Vi var fulla med självförtroende och trodde vi skulle kunna hyffsa vår målskillnad lite. Men icke! Efter ett tidigt mål av Alex i minut 3 så tog det stop. Vi hade säkert 10-20 bra lägen att göra mål men kunde bara inte. Så det slutar med att vi med blotta förskräckelsen klarar av att ta 3 poäng hemma.

Hur ska det gå nu då undrar vi? Vi kommer från sommarvila där alla kanske inte varit ute och tränat så regelbundet som vi borde (jo ledare inkluderat). Vi hade en jättebra träning i måndags, räcker det? Taggningen finns definitivt! Vi har aldrig tidigare varit 24 anmälda till en match på en match tidigt i augusti, frågan är om vi har det på någon match i över huvud taget?

Men vi ser fram emot en retur på konstgräs då vi blir ett mer och mer spelande lag och inte behöver ha vår studsiga gräsplan som överaskningselement för våra motståndare. Nåväl, Martin kör matchplanen för dagen och vi vill satsa på en 4-2-3-1 med två sittande innermittar och en släpande fwd. Vi vill också ha aktiva ytterbackar som kommer med i anfall och överlappar våra yttermittar. Yttermittar ska sikta på ytan mellan ytterback och mittback för att kunna gå rakt mot mål.

Efter en lite stökig inledning så hittar vi våra positioner bättre och bättre. Vi försöker avläsa vad våra motståndare har för uppställning men eftersom vi ligger i anfall i stort sett hela tiden så är det svårt, och det betyder inte så mycket då vi äger bollen.

Efter en bra inledning och bra rull på bollen så har vi vaskat några chanser men ändå inte kommit riktigt riktigt nära. Det dröjer fram till 24e minuten där vi genom ett jättefint uppspel via Helle & Bejan får fram bollen till Julia som sätter bollen kyligt i mål, fasen vad skönt! Nu har vi lite andrum. Vi flyttar upp ytterligare och vaskar fram en hörna i minut 26. Den förvaltas väl och landar mitt i straffområdet, och efter lite flipper fram och tillbaka så lyckas Filippa formligen böka in bollen i mål framför målvkaten som gör allt för att få grepp om den.

Första halvleken fortsätter som den startat och vi har en del chanser att utöka men det stannar vid 2-0 till Sturpen. Även Trånkan lyckas vaska fram lite halvlägen men Vårat försvar är verkligen solit i kväll och vårat nykomponerade mittbackspar Dyrke och Ylva reder ut det mesta med hjälp av hårt arbetande ytterbackar och innermittar som tar ett stort defensivt ansvar.

Värt att nämna från första halvlek är att vi för en gångs skull vinner i stort sett alla dueller på in & utsparkar, där är Tessan en bjässe och plockar ner allt!

I halvlek dricker vi (vatten) och surrar lite om läget. Vi är nog alla överens om att det ser riktigt bra ut. Olle och Martin jiddrar lite för att finputsa taktiken och vi gör ett par små rokader bland spelare. Vi kommer också överens om att försöka bygga lite mer anfall på kanterna.

Så vi ställer upp för speed nu. Alex och Elsa på varsin yttter och Tina på topp. Nu ska deras backar få blodsmak i munnen...

Det börjar bra med ett par lägen direkt efter flera otroligt fina kominationer. Rörlighet och surret på plan är riktigt bra, så även understödet. Vi har alltid någon att spela!

efter 5-6 minuter så gör Alex en monsterlöpning på sin högerkant och springer ifrån hela backlinjen, och på andra sidan gör Elsa en lika fin löpning. Så Alex kan bara rulla bollen förbi deras målvakt till Elsa som bredsidar in bollen i mål. Så VACKERT!!

och det dröjer bara 5 minuter innan vi gör om det hela fast spegelvänt. Elsa racear ifrån sina backar och hittar en fri Alex på andra stolpen, snacka om fin tillbaka-bjudning.

Vi fortsätter att trumma på och spelet är faktiskt otroligt fint. Hela bänken stannar upp under nästan hela halvleken för att njuta. Det är så vackert med rörligheten, kombinationerna, påfyllnaden av ytterbackar som kliver med i anfall.. ja allt är så bra!

Vi fortsätter även att göra lite byten, och vår taktiker Olle instruerar och ger feedback på varje position vilket uppskattas.
I 66'e minuten så har vi en lite tilltrasslad situation framför mål där som slutar med ett inlägg (tror vi) som Elsa går upp och nickar på. Men bollen går över.. tror vi iaf eftersom Elsa ser bedrövad ut och ingen tjoar. Men vad nu? Avspark? Satt den? Ja det gjorde den! Så nu blir det glass igen, wohooo!

I 77'e Så får Katrin en fin pass centralt, tar några meter och kör en tvåfotare förbi sin mittback. Nu kommer första målet tänker vi på bänken. Vi vet att hon har ett grymt skott! Hon tar ett par meter till.. tystnad.. hon... pangar inte.. hon försöker placera in bollen.. men tyvärr räddar bollen med en parad.... *snyft*. Men! målvakten släpper en retur som Julia B kan lägga in i öppet mål! Så det blir en assist på den iaf Katrin!

Tempot sjunker lite och vi spelar av de sista 10 av matchen med stor trygghet och självförtroende. Och vi skriver slutresultatet till 6-0, vilken fantastiskt skön inledning av hösten.

En underbar kväll med perfekt temperatur, vindstilla och skönspel. Det blir inte bättre än så! Det är nästan så att man glömmer att vi inte fick den solklara straffen i första halvlek.